California road trip San Francisco

Vem vill se en av världens vackraste städer, San Francisco? Vem vill åka i öppen cabriolet på Highway one? Vem vill besöka Hollywood och Beverly Hills? Det ville vi, Johannes och jag. I december åkte vi till Kalifornien och upplevde den coolaste resan ever.Reslängd: En vecka.
Att resa från Kalmar: Restid ca 15 timmar. Mellanlandning på Arlanda.
Kostnad biljetter SAS: Cirka 6000 tur och retur.

Emma & Johannes

Vi lever under devisen ”work hard, play hard”. Det betyder att vi har ett bra liv men jobbar hårt. När det är semester är vi lediga, helt lediga. Och vi älskar att resa.

Vi gillar både korta och långa resor, och bokar alltid själva. Vi föredrar att klippa och klistra ihop ett eget paket istället för att köpa ett färdigt.

Sightseeing by foot

Om Los Angeles är bilens stad, så är San Francisco den raka motsatsen. I San Francisco rör man sig ute och får Europafeeling. Det är gemytligt.

Utforska nya frukostställen varje dag!

Pampiga broar

Staden är otroligt pampig och vacker med sina broar och sitt vatten, helt enkelt sagolik.

Bo i Fisherman's Wharf där det finns gott om trevliga restauranger och till och med sjölejon vid Pier 39!

Backträning

Krokigare väg än Lombard Street har jag aldrig sett. Det var både supermysigt och superjobbigt att traska hela vägen upp till gatans topp, men jisses, vilken häftig utsikt vi fick! Det är lätt värt ett besök.

Champagnekryssning

Champagnekryssning med brunch tillhörde en av resans absoluta höjdpunkter. Vi hade en egen servitör som bjöd oss obegränsat med bubbel. Som de sparsamma smålänningar vi är förstod vi förstås att passa på. Vi drack säkert fyra-fem glas champagne per person. ;) Buffén bestod av alla tänkbara gotter. Jag höll mig till ost och frukt. Johannes högg in på en saftig köttbit.

Tomteparad

Har ni hört talas om Santa Con? Svaret är: tomtar, tomtar och tomtar. Vanliga amerikaner klär ut sig till Santa Claus och går på pubrunda. Stämningen var på topp och tomtarna i mängder. Vi hängde förstås på.

Pricka in "Santa Con" och häng på tomtarnas pubrunda. Mycket trevlig stämning och tomtar i massor! 

Very merry Xmas

Det är en fröjd att besöka USA runt juletid. Amerikanerna går all in. På Macy´s tredje våning hittade vi Julen med stort J. Där fanns oändligt mycket julpynt av alla dess slag. Givetvis köpte vi med oss julpynt hem. Det blev stilrena, vackra julgranskulor, men också en ovalformad juldekoration med fjäder som nu hänger i min dotters rum.

Besök Macy's vid Union Square och shoppa julpynt på tredje våningen.

Gudomlig pasta

Åh, pasta med basilika, en massa vitlök och tomater…mmm! Det är vad jag kallar gudomligt. Vi hittade en otroligt charmig, italiensk restaurang. Efter tung mat on the road var det skönt att sätta tänderna i något som inte serveras med pommes frites.

Pescatore i Fishermen´s Wharf serverar gudomlig pasta i bra prisklass!

Vinprovning

Johannes och jag gillar vin. Därför åkte vi på en dagsutflykt till Napa Valley och hamnade på Charles Krug Winery. Förutom att smutta på fina viner bombarderade vi vinexperten och den gamla räven, Ron, med alla möjliga frågor. Vi ville veta allt om livet i vindalen av en "local": Hur är det att bo i Napa Valley?

Alcatraz

Allt var väl okej under rundvandringen av det mytomspunna fängelset Alcatraz, men när vi närmade oss isoleringscellerna fick jag nästan en panikartad känsla med tryck över bröstet.

Mytomspunna Alcatraz bjuder både på spänning och underbar utsikt.

Cellpanik

I cellerna satt de störiga och bråkiga fångarna i totalt mörker, dag ut och dag in. De fick bara se ljuset en timme i veckan. Det var obehagligt. Jag ville lämna platsen direkt.

Bästa resan

Johannes och jag älskade vår resa. Om man väljer att se bortom det överdrivet amerikanskt glättiga, finner man så mycket charm. Det är överväldigande.

Nästa resa?

Vi planerar att resa snart igen. Då blir det New York med té på Manhattan, Broadwaymusikal, shopping och en tur till Frihetsgudinnan.