California road trip Los Angeles

Vem vill se en av världens vackraste städer, San Francisco? Vem vill åka i öppen cabriolet på Highway one? Vem vill besöka Hollywood och Beverly Hills? Det ville vi, Johannes och jag. I december åkte vi till Kalifornien och upplevde den coolaste resan ever.Reslängd: En vecka.
Att resa från Kalmar: Restid ca 15 timmar. Mellanlandning på Arlanda.
Kostnad biljetter SAS: Cirka 6000 tur och retur.

Emma & Johannes

Vi lever under devisen ”work hard, play hard”. Det betyder att vi har ett bra liv men jobbar hårt. När det är semester är vi lediga, helt lediga. Och vi älskar att resa.

Vi gillar både korta och långa resor, och bokar alltid själva. Vi föredrar att klippa och klistra ihop ett eget paket istället för att köpa ett färdigt.

EMMA OCH JOHANNES

Jag heter Emma, är 34 år och är verksamhetschef på Drivhuset i Växjö. Min pojkvän, Johannes driver eget inom totalentreprenad. Han är 33 år.

EN ÄKTA ROAD TRIP-KÄNSLA

I Los Angeles kör man bil om man så bara ska köra till affären runt hörnet, punkt. Varför inte åka med stil? Vi ville hitta den rätta känslan; vind i håret, sol i ansiktet och dofterna av skog, hav och människor, och hyrde en Mustangcabb. Så fort jag satte mig i bilen kände jag: "Nu är det semester!"

GOOD MORNING SANTA MONICA

Har man bara en veckas semester gäller det att utnyttja varje sekund. Vi ställde klockan och började dagen vid Santa Monica beach.

Strandhäng

Just chillin'

Ute på piren drack Johannes en kopp vanligt kaffe. Jag drack organiskt grönt té som smakade nyttigt – och avkopplande. Och vem hade den bästa utsikten? Jag! Se bara; pir, vatten och Älsklingen.

BREAKFAST – L.A. STYLE

Glöm hotellfrukosten! Det är typ bara donuts, juice och blaskigt kaffe. Gå ut och leta efter nya frukosthak varje dag, och ät klassiska blåbärspannkakor – ett måste om du är i USA. De serveras överallt. Men den bästa frukosten är ändå den kaliforniska omeletten med bacon, smält ost, crème fraiche, avocado och vattenmelon. Det är otroligt gott!

EN PROMENAD LÄNGS ”WALK OF FAME” ÄR ETT MÅSTE

Atmosfären hittar du i Hollywood. Och Walk of Fame. Det fanns hur många som helst, till och med redan en stjärna för Donald Trump. Johannes undrade om vi skulle ta en bild, men jag sa tvärt nej. Det ger inte direkt någon wow-wow-wow-känsla. Istället tog vi en bild av den klassiska skönheten Elisabeth Taylors stjärna och våra fötter.

VAMOS A LA PLAYA

Tiopoängaren i Los Angeles är Venice Beach – utan konkurrens!

HÄRLIGA KONSTNÄRSTYPER FÖRGYLLER KVARTEREN

Att insupa atmosfären, de färgstarka byggnaderna och inte minst alla helsköna människor - surfare och konstnärstyper i en härlig mix – är något att skriva hem om. Vi hade behövt mer tid.

PIZZA, PIZZA, PIZZA

Men pizza med tunn botten och tjock kant hann vi med! Johannes åt en klassisk pizza med korv och ost. Jag åt en pizza med ruccola, ost, lufttorkad skinka, balsamvinäger och körsbärstomater.